În urmă cu cîteva zile, mai exact joi, împreună cu colega mea Alina Creciun am mers la grădiniță unde Alina a făcut un workshop(atelier)despre cum să prepari ciocolată naturală acasă. Micuții de la grădiniță au fost foarte entuziasmați, mai ales că era vorba despre ciocolata pe care o iubim cu toții. Ea le-a vorbit despre cît de importantă este mîncarea sănătoasă și cît de bine să prepari chiar dulciuri acasă. De asemenea le-a vorbit despre fiecare ingredient folosit și nu numai că le-a demonstrat cum se face, dar ea și implicat pe toți în acțiune.
Dacă de la început toți erau somnoroși, spre final toți așteptau cu nerăbdare ciocolata, iar între timp au recitat poeziile învățate la grădiniță, au făcut jocuri și au devenit foarte energici.
Pentru cei care doresc să afle despre ce ingrediente și cum pot prepara ciocolata naturală, găsiți rețeta mai jos. Ceea ce a preparat ea a fost ciocolată raw, vegană care nu necesită nici produse lactate și nici preparare la foc. Ușor și foarte delicios:
Ingrediente
-100 gr unt de cacao(la Chișinău la sigur îl găsiți)
-50 gr cacao
-1 lingură mare de miere de albine
-2 linguri de carob(cel care dă un gust dulce ciocolatei)
-vanilie/scorțișoară(după preferințe, iar dacă doriți foarte tare puteți adăuga și un pic de lapte)
Mod de preparare:
Se adaugă într-un bol cacao și carob la fel și vanilia sau scorțișoara. Amestecați toate componentele, după care va trebui să răzăliți și să topiți untul de cacao (o modalitate e să țineți paharul cu untul răzălit deasupra unui bol cu apă în clocot pentru a se topi). După ce adăugați și untul în bol, adaugați și mierea. Le mestecați bine și le turnați în forme. Puteți adăuga și alune sau nuci în ciocolată. Lăsați la frigider 15 minute și voila, ciocolata este gata și puteți să o serviți.
Mărturisesc că nu crezuzem prima dacă că este așa de bună, dar garantez că cea de la magazin nici nu se compară cu cea preparată.
Copiii au fost foarte plăcut surprinși și le-a plăcut, ba mai mult, unii părinți m-au rugat să le transmit rețeta.
Alina a realizat acest workshop, finanțată fiind de Activ eco unde și-a dezvoltat anume un astfel de proiect bazat pe promovarea bucatelor sănătoase preparate acasă. Ea încă mai planifică să facă astfel de workshop-uri și la școală.
E bine să fii activ din punct de vedere ecologic. Oamenii trebuie să știe că un mod de viață sănătos implică în mare majoritate un meniu sănătos.
Să învățăm să trăim sănătos.