Chișcăreni la înălțime

Home » PUNE UMĂRUL » Echipa din Chișcăreni pe LOCUL II în cadrul Concursului ”Plantează-ți viitorul”

Echipa din Chișcăreni pe LOCUL II în cadrul Concursului ”Plantează-ți viitorul”

În cadrul Forumului ce a avut loc duminică, 15 mai a avut loc desemnarea echipei căștigătoare în cadrul concursului ”Plantează-ți viitorul”. Echipa noastră, în frunte cu liderul nostru Tatiana Panaguța a fost clasată pe locul II din 60 de echipe, ceea ce este mai mult decît un succes al Chișcăreniului. În total, am plantat 2550 puieți de salcie și plop de-a lungul rîului Ciulucul de Mijloc.

”Scopul de bază al acestui concurs a fost de a reabilita fâșiile de protecție ale râurilor din țară, care sunt într-o stare jalnică și de a implica cât mai mulți oameni în procesul de plantare a puieților. Astfel, în cadrul concursului, s-au mobilizat peste 60 de echipe care au plantat împreună 75.000 de puieți de salcie, în diferite zone ale țării și pe cursul a peste 30 de râuri și râulețe”-relatează civic.md

Pentru mai multe informații despre concurs și în ce a constat el, accesați link-ul :http://www.civic.md/stiri-ong/32745-concursul-planteaza-ti-viitorul-si-a-desemnat-castigatorul-primei-etape.html

Echipa noastră, formată din 6 membri și 3 voluntari activi nu a acționat de sine stătător. Primăria ne-a oferit suma de 500 lei pentru transport, pădurarii ne-au ajutat cu puieți, școala s-a implicat activ, Nicu Midrigan-fost inginer funciar ne-a ajutat cu identificarea teritoriului etc. Ne bucură foarte mult realizarea noastră, chiar dacă nu suntem pe locul I. Urmează a doua etapă a concursului din toamnă, atunci cînd se va lua în calcul cîți pomi s-au prins și sperăm să aveți sorți de izbîndă.

Suntem mai mult ca siguri că am făcut o muncă ce va rămîne în istorie, împădurind astfel zona și creînd o oază verde în acel loc. Este foarte important ca numele celor care au contribuit în totalitate, au lăsat deoparte lenea și alte pretexte și au ieșit la muncă să fie cunoscute. Ei sunt: Tatiana Panaguța, Dragoș Dragan, Roman Bețivu, Ion Naclacevschi, Valeria Grosu, Antonela Secureanu, Palii Vadim și Ungureanu Mihaela.

Din ultima noastră vizită, pomii noștri deja au dat frunze și sperăm ca oamenii din sat să  contribuie la îngrijirea lor prin simplu fapt de ai lăsa acolo unde sunt și  a nu-i rupe fără să le pese. Se mai întîmplă și asta.

13059678_1757136274506806_817314958_n

Uneori avem așteptări, dar nu suntem în stare nici măcar să păstrăm ce alții au făcut, de aceea vă rog, în numele întregii echipe să lăsăm indiferența asta contagioasă și să punem umărul acolo unde se face ceva.

P.S CHIȘCĂRENI LA ÎNĂLȚIME!!!

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: